5. marraskuuta, 13:00 – 17:00 FI | Webinaari / Topoteekki perinnetallennuksen työkaluna

Ylöjärven Muisti järjestää 5. marraskuuta 2021 klo 13-17 webinaarin, jossa luodaan katsaus topoteekkien suomalaiseen verkostoon sekä jo tehdyn että tulevan pohjalta.

Online-työpajan tavoitteena on kehittää digitaalisten paikallisarkistojen yhteistyötä ja verkostoa Suomessa sekä esitellä topoteekkien kehittämistä kansainvälisestä näkökulmasta. Oman osuutensa saavat arkistointiin liittyvät tekijänoikeudet ja problematiikka niiden ympärillä.

Puheenvuoroja esittävät eri tekijätiimit, suomalaisten topoteekkien ”kummisetä” Tomi Ahoranta Kansallisarkistosta, Vuokko Joki Kotiseutuliitosta sekä koko eurooppalaisen topoteekkiverkoston perustaja Alexander Schatek Itävallasta (ICARUS – International Centre for Archival Research). Ahoranta alustaa myös yleiseurooppalaisesta Time Machine -hankkeesta

Tapahtuman järjestäjät: Ylöjärvi-Seura, Suomen Kotiseutuliitto

Paikka: Online, lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtumasivulta.

Puhujille osoitetut kysymykset digi.ylojarviseura@gmail.com 31.10. mennessä, kysymykset lähetetään eteenpäin 1.11.