Pallomaiset valokuvat antavat uuden tilallisen vaikutelman © Suodenniemi-Seura ry

FI / Suodenniemi Tulevaisuuden ennakointi


Urheiluhalli, joka korvataan uudella tulevana kesänä, on dokumentoitu viimeisen kerran. Kuvat on tallennettu Suodenniemen Topoteekkiin, jotta rakennus säilyisi kaikkien niiden muistoissa, jotka kannustivat joukkueitaan, taistelivat voittojen puolesta, voittivat tai yksinkertaisesti päästivät höyryä. Salissa järjestetyissä tansseissa puolestaan monet nuoret löysivät toisensa. Dokumentointi tehtiin uudenlaisella tavalla: täältä löydät kuvia, joissa on pallomainen panoraama. Olet „pallossa“, jonka keskustasta voit nähdä ympäristön kaikkiin suuntiin. 360-kuvan voi ladata ja tutkia App Storesta saatavalla kuvankatseluohjelmalla. Kun palvelu jaetaan Facebookissa, palvelu käsittelee käännettävän kuvan automaattisesti. Samoin paikallinen kirkko dokumentoitiin. Suodenniemen topoteekkarit aikovat siksi myös ottaa ajankuvaa yhteisöstään tällä tekniikalla – koska muutokset ympäristössämme tapahtuvat usein nopeasti.