Ilmailun pioneeri? Taistelukone? Rohkea lentäjä varmasti! @ Leopold Sieder

A / NOE | Traisen aloitti yksipaikkaisten aikakauden

Koska Ala-Itävallan Lilienfeldin kaupunginosassa sijaitsevan Traisenin kauppakaupungin historia on hyvin kiinnostava, topoteekkari Alfred Streicherin johtama tiimi on nyt siirtänyt Traiseniin liittyvän sisällön edellisestä Gölsentalin Topoteekista omaan Traisenin Topoteekkiin. Maatalouden, pienyritysten ja yksityisten esineiden lisäksi topoteekissa on lukuisia muistoja sellaisen työvoiman historiasta, joka pystyi jättämään selkeän merkin elämästään yhteisöön metallintyöstöyritysten kautta. Todiste varhaisesta poliittisesta toiminnasta on kutsu kansanedustuslaitokseen vuodelta 1897. Erityisesti monet entiset traisenilaiset, jotka ovat löytäneet uuden kodin valtameren takaa, löytävät täältä muistoja lapsuudestaan. Australiasta ja Yhdysvalloista saatu palaute ei ole harvinaista Traisenin Topoteekin kohdalla, kuten Alfred Streicher kertoo. Eloisa esimerkki maastamuuttoperinteestä on kuva pitkään unohdetun australialaisen lentoyhtiön Ansett-Anan kanssa. Kuka vielä tunnistaa tässä laukussa kuvatun lentokoneen? Viereisen kuvan lentäjä on liikkeellä täysin erilaisella keveällä ajoneuvolla. Jos et halua arvata, millainen „pommikone“ se on, voit katsoa vastauksen täältä.