Vammalan Kisa ensimmäisellä sarjakaudellaan Keikyässä vuonna 1970. Kuvan omistaja: Saku Metsälä.

FI | Sastamalassa testattiin topoteekille uutta käyttötapaa

Suomalaisen Sastamalan Topoteekin topoteekkarit kokeilivat tänä syksynä topoteekkia hieman erilaisen tallennusprojektin julkaisualustana. Sastamalan museon amanuenssi Emma Kurki kertoo: ”Paikallisen urheiluseuran Tyrvään Kisan historiasta aineistoa koonnut henkilö julkaisi seuran kuva- ja arkistolähdepainotteisen ”historiikin” Sastamalan Topoteekissa. Tavoitteena oli kerätä runsaasti alkuperäislähteitä, vähemmän kirjoitettua tekstiä. Kokonaisuus onnistui mielestäni oivallisesti – aineistoa voi nyt selata järjestyksessä ja tallennusprosessi oli tietysti perinteistä paperijulkaisua huomattavasti kevyempi. Bonuksena saimme varmasti jatkossakin innostuneen uuden topoteekkarin.”

Kannattaa kokeilla siis Topoteekkia myös tämän tyyliseen julkaisukäyttöön! Julkaisuihin voi tutustua hakusanalla ”Tyrvään Kisa”.