Hotel Regina, ns. "Jungfrau-näkymä" Interlakenissa © Slg. Peter Rieder

CH | Sveitsin Hotelliarkist on topoteekki verkossa

Hotellit ilmavilla vuoren harjanteilla, terveyslaitokset jäisten jäätiköiden edessä ja ylelliset sisätilat keskellä synkkää lumista maisemaa: Sveitsin Hotelliarkiston (Hotelarchiv Schweiz) topotekki on nyt lastattu tällaisilla kuvilla, jotka antavat käsityksen matkailun alkuajoista. Bernissä sijaitseva arkisto käyttää topoteekkia tarjotakseen kiinnostuneille julkisesti saatavilla olevan „lukutilan“ maan pitkän majoituksen historian erityispiirteisiin. Tämä sähköisen arkiston muoto alkoi Grandhotel Giessbachin topoteekilla, joka dokumentoi ainutlaatuisen sijaintinsa omalla laivalaiturillaan ja köysiradallaan topotekissa. Nyt muut kuva-aarteet, jotka valaisevat Sveitsin hotellihistoriaa, on saatavissa topoteekista.

Topoteekkari Thomas Krebs, joka työskentelee yhdessä Roland Flückiger-Seilerin ja Thomas Allemannin kanssa Hotelliarkiston johtokunnassa, on saanut innostuksensa digitaaliseen dokumentointiin Giessbachilta. Hän kutsuu kaikki tekemään nopean verkkomatkan Sveitsin matkailuhistorian ensimmäisten digitaalisesti näkyvien kohokohtien halki: hotelarchiv-schweiz.topothek.ch

  • – –