Säkylän Topoteekki on yksi Suomen suurimmista. Kauniin Pyhäjärven rannalla sijaitsevalla Säkylällä on pitkä historia suomalaisen sokeriteollisuuden keskuksena, mikä ilmenee myös topoteekin sisällöstä. Kuva: Niilo Ojalan kuva-arkisto, Säkylä. CC BY-NC.

FI | Suomen topoteekeissa on jo yli 15 000 objektia

Suomessa topoteekkeja on tällä hetkellä 14 kappaletta. Aineistomäärältään niistä suurin on Ylöjärven Topoteekki, joka sisältää jo lähes 7000 kuvaa, asiakirjaa, videota ja äänitiedostoa. Säkylän, Hailuodon ja Sastamalan Suodenniemen Topoteekeissa on 1500-2000 objektia kussakin. Kolmannessa kokoryhmässä ovat Taivassalon, Liedon ja Kaarinan Piikkiön Topoteekkien kaltaiset yli 500 objektia sisältävät topoteekit. Useampaan sataan objektiin yltävät vielä Sastamalan, Mikkelin, Mäntsälän, Saamenmaan sekä vastikään avautunut Sievin Topoteekki. Yhteensä Suomen topoteekeissa on jo yli 15 000 objektia 1600-luvulta nykypäiviin saakka.

Topoteekki on kotiseutu- tai harrastusryhmän verkkoarkisto, joka soveltuu myös aineiston julkaisuun ja haluttaessa myös tiedonkeruuseen ja tietojen ja aineiston jakamiseen. Lue lisää topotekeista niiden omalta kotisivulta ja liity mukaan topoteekki-yhteisöön! Tsekkaa samalla myös Suomen ja Euroopan topoteekit kartalla.