Perinteinen lastenjuhlaparaati vuonna 1968 © Wolfgang Dieing sen.

D | Isnyn Allgäu-topoteekki verkossa

Isnyn asukkaat halusivat juhlia 400-vuotiasta lasten ja kotimaan festivaaliaan tänä vuonna suurella vuosipäivällä. Mutta tänä vuonna kaikki on erilaista, ja siksi sanotaan: ”Just luêgê – it feirê”!
Melanie Lanz, joka perusti Isnyn ​​Topoteekin yhdessä Isnyn kaupunginmuseon kanssa, selittää sen hyvin yksinkertaisesti: ”Koska rakastamme vanhoja kuvia ja koska kukaan ei löydä niitä kenkälaatikosta, aloitamme Isnyn ​​Topoteekin valikoimalla kuvia aiemmista festivaaleista“. Uppoudu siis erilaisiin lasten paraateihin ja ihaile tyyppejä, joista jotkut Isnyn ihmiset jopa löytävät itsensä.
Paraatin mukava sivuvaikutus: Koska se on kulkenut Isnyn kaduilla jo vuosia, talojen, kauppojen ja majatalojen kehitystä voidaan seurata kuvien taustalla. Ja sen pitäisi olla lähtökohta Isnyn kasvulle edelleen.

Taustalla on myös hieno yksityiskohta autohistoriasta: Zündapp Janus, pieni auto, jossa matkustajat istuivat selkänojalla. Täältä voidaan nähdä, että tämä outo ajoneuvo ei vain seisonut näyttelytiloissa, vaan ajoi todella kaduilla.

Museon topoteekki-näyttö, jota voidaan käyttää sisä- ja ulkotilojen esityksiin © Melanie Lanz