Tiedot kaikkialla Euroopassa

EU | #EuropeForCulture Cultural Heritage in Action

Olemme maalissa! Topoteekki valittiin yli 120 hakijan joukosta 30 parhaan eurooppalaisen kulttuuriperintökäytännön listalle osana Cultural Heritage in Action -nimistä EU-ohjelmaa. Sen olennainen osa on paikallisten ja alueellisten päätöksentekijöiden vertaisoppimisohjelma, jonka tarkoituksena on vaihtaa tietoa parhaista käytännöistä kulttuuriperinnön esittämisen ja saavutettavuuden alalla. Ohjelmassa kehitetään myös osallistavaa hallintoa ja jo kehitettyjen rakenteiden uudelleenkäyttöä.

Ohjelma järjestää syksyllä 12 tutustumis- ja opintomatkaa näiden parhaiden käytäntöjen äärelle. Kullekin matkalle osallistuu noin 20 osallistujaa. Matkojen toteutustapa on tosin koronan vuoksi vielä harkinnan alla.

Topoteekkien osalta ohjelmaan ilmoitettiin WeinviertelOstin LEADER-alue Itävallassa. Siellä topoteekki-tiheys on erityisen suuri ja sitoutuneiden topoteekkarien ja paikallistoimijoiden runsaan osallistumisen avulla alueen topoteekkeihin on lisätty yli 50 000 objektia vuodessa. Cultural Heritage in Action -listalle pääsemisen myötä kulttuuriperinnön esittämisen parhaita käytäntöjä tullaan levittämään myös muiden topoteekkitoimijoiden saataville.