Yleinen myymälä 1920-luvulla © Perhearkisto Hager

A | LEADER WeinviertelOst Auersthal online

Osana ”Yhteisömme menneisyydestä”-LEADER-hanketta toteutettu, Ala-Itävallassa Weinviertelissä sijaitsevan Auersthalin kauppakaupungin topoteekki julkaistiin. Ei suunnitellusti, mutta työ voidaan saattaa loppuun syksyllä.

Topoteekin sisällöstä kannattaa tässä mainita erityisesti kaksi esinettä: vanha pakastinlaitteisto esimerkkinä maatalouden historian dokumentoinnista. Rengasmaiset loisteputket ja terrazzolattiat, kuka muistaa ne vielä? Ja dia talvelta 1969: kuten huomataan, diojen digitalisoinnilla on jo kiire, koska kalvomateriaalissa on jo huomattavia ikääntymisen merkkejä. Harvinaisen kuvasta tekee se, että siinä ei näy erityistä tilaisuutta tai esinettä, mikä selittäisi miksi kuva on otettu. Tämä tekee siitä arvokkaan teoksen arjen historian dokumentoimiseksi Auersthalissa.