Uima-altaita käytetään vesiurheiluun. Kun vesi jäätyy, niin luistelu alkaa. © Collection WH, Berndorf

A / NOE | Berndorf Topoteekki verkossa

Triestingtalissa, Ala-Itävallassa on nyt tullut toinen topoteekki verkkoon. Berndorf Werk-topoteekin lisäksi kunta on nyt edustettuna omalla topoteekillaan. Sen avulla Berndorf haluaa esitellä entisajan elämää työpaikan ulkopuolella, vaikka oli ja on edelleen monille Berndorfin asukkaille heidän elämänsä keskipiste. Terästehdas ja yhteisö ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa, koska Krupp-yritys rakensi tehtaan tilat 1840-luvulla, joten monet yhteisötilat ovat syntyneet myös yrityksen aloitteiden kautta. Työntekijöiden huoneistot, koulu, kaupunginteatteri ja kupolilla varustettu Pyhän Margitin kirkko ovat edelleen Triestingtalin nousevan teollisuuden symboleja.

Berndorfin Topoteekin painopisteenä ovat maatalouden ja kaupallisen työelämän muistot ja valokuvat, jotka osoittavat, miten ihmiset viettävät vapaa-aikaa. Kokoelman alun ovat tehneet Sandra Trost (matkailu) ja topoteekkarit Dr. Mag. Norbert Bornatowicz, Ing. Günter Neubauer, Herta Simon ja Susanne Schmieder-Haslinger. He odottavat saavansa lisää väestön muistoesineitä.