Kesänviettoa Itävallan maaseudulla 1950-luvulla. Matka taittui kolmipyöräisellä Felber T400 -mikroautolla. © Karl Hochhauser

A | Winzendorf- Muthmannsdorfin Topoteekki on avautunut

Tänä kesäkuumana päivänä ala-itävaltalaisen Winzendorf-Muthmannsdorfin topoteekki tuli verkkoon! Esittelemme siitä oheisen Kesän raikkaus (Sommerfrische) -nimisen kuvan, jolla nimellä Itävallassa kutsuttiin kaupunkiasukkaiden lomaa maaseudulla. Alppien itäreunalla sijaitseva kunta oli Wienistä saapuvien vieraiden kohtuullisen helposti saavutettavissa ”Felber T400” -autolla.

Topoteekin avaukseen Franz ja Elisabeth Hofer koostivat Karl Hochhauserin avulla informatiivisen poikkileikkauksen paikallisesta historiasta. Seuraavien viikkojen aikana uusi topoteekki esitellään tarkemmin asukkaille, joilta topoteekkarit odottaa tukevansa heidän työssään. Voiko kukaan vielä tunnistaa kyläkoulun 1. luokan lapsia vuodelta 1899?