Prinzersdorfin tapaamisen osallistujat: Franz Nagl, Georg Schwab, Erwin Cech, Karl Furtner, Anton Oezelt, Karl Eichinger, Walter Oezelt, Walter Bachinger, Stefan Kreuzmann, Anton Rameder, Georg Lohfink, Josef Schaberger © Josef Schaberger mit Selbstauslöser

A – NÖ | Topoteekkareiden alueellinen tapaaminen Prinzersdorfissa

Paikallishistoria ylittää usein kuntarajat, minkä vuoksi lähiseutujen topoteekkarienkin on hyvä tehdä yhteistyötä aineiston ja siihen liittyvien tietojen kokoamisessa. Näissä merkeissä 12 Ala-Itävallan Ala-Pielach-joen laakson alueen topoteekkien ylläpitäjää tapasivat toisensa Prinzersdorfissa, länteen Ala-Itävallan pääkaupungista St. Pöltenistä.

Hafnerbachin, Haunoldsteinin, Markersdorf-Haindorfin ja Prinzersdorfin topoteekkarit tapasivat toisensa Prizersdorfin kaupungintalolla. Näistä Markersdorf-Haindorfin topoteekki on yhä valmisteluvaiheessa ja se avautuu syksyllä sisältäen jo aluksi yli tuhat kohdetta.

Näistä topoteekeista kannattaa katsoa muutamia huippuaineistoja: Hafnerbachin 1800-luvun oppilasluettelot, Haunoldsteinin yksityiskohtainen kaupunki-inventointi vuodelta 2017, joka tullee suuresti hyödyttämään tulevaisuuden historiantutkijoita ja Prinzersdorfin kellarikorjaamo 1920-luvulta. Hienoja aineistoja!