Aufstellen des Maibaums beim Gasthaus Wasserwirt © Union Geng

Gengin Topoteekki kasvaa tasaisesti

Jokaisella juhannussalolla on oma tarinansa. Sen rakennuksessa käytetyn puun vuosirenkaat osoittavat, millaisissa oloissa se kasvoi. Myös Gengin Topoteekki on kasvanut tasaisesti. ”Uusia renkaita” lisätään siihen jatkuvasti.

Geng on kaunis, rauhallinen paikka noin 20 km pohjoiseen Linzistä, Eidenbergin kunnassa. Sen topoteekki haluaa kertoa tarinoita, tuoda muistoja takaisin elämään, tuoda unohdetut asiat takaisin muistoihin ja kertoa tarinoita perinteistä, koska vanhan sanonnan mukaan perinne ei ole tuhkan palvontaa vaan tulen levittämistä. Ja niin tulipalen on tarkoitus leimuta monille ihmisille, jotka antavat topoteekin kasvaa vanhoilla kotivalokuvillaan. Työskentely ja kommunikointi ovat välttämättömiä kokonaisen työn luomiseksi.

Tässä pari otetta Gengin Topoteekista:

Kirkon pyhitys 24. toukokuuta 1953. Kovan työn tulosta voidaan juhlia. © Kirkon rakennusyhdistys Geng

Marienkirchen vihittiin käyttöön, joka luotiin Geneven väestön yksityisellä aloitteella. Koko väestön jatkuvan avun ja yhteistyön avulla kirkkomme on edelleen tärkeä paikallisen elämän keskus.