Säkylä 1940-1950, Tuomo Kankareen kotiarkisto, Säkylä. CC BY-NC

FI | Säkylän Topoteekissa yli 2000 kuvaa, asiakirjaa, äänitiedostoa ja videota

Verkossa toimiva Säkylän kotiseutuarkisto eli Säkylän Topoteekki ylitti vastikään 2000 objektin (kuva, asiakirja, äänitiedosto, video) merkkipaalun, kun Alhon kalarantaa 1920-luvun alussa esittävä kuva lisättiin topoteekkiin. Onnittelut Säkylän aktiivisille kotiseututietouden tallentajille ja menestystä työssä eteenpäin!

Säkylän kunta sijaitsee Satakunnassa kauniin Pyhäjärven rannalla. Asukkaita kunnassa on noin 6700. Säkylän Topoteekki sai alkunsa vuonna 2017, kun pitäjän LEADER-rahoitteinen paikallishistoriahanke Säkylän historiaa – Pankaas kattoen! otti sen käyttöön. Topoteekin sisältöä on sittemmin hyödynnetty mm. kulttuuriperinnön tuntemuksen edistämiseksi tehdyssä yhteistyössä paikallisten koulujen kanssa.

Kuva: Postikorttikuva Säkylästä 1940- tai 1950-luvulta. Tuomo Kankareen kotiarkisto, Säkylä. CC BY-NC