Dammbruch im Verlauf der Zaya im Jahre 1963 © Gemeinde Ringelsdorf-Niederabsdorf

Ringelsdorf-Niederabsdorfin Topoteekki avautui

Ala-Itävallan itäosassa, Zaya- ja Morava-jokien risteyskohdassa sijaitseva Ringelsdorf-Niederabsdorfin kunta on avannut oman topoteekkinsa. Vesi on alueella hallitseva elementti ja se on jättänyt jälkensä kaupungin historiaan. Moni alueella muistaa edelleen Zaya-joen padon murtumisen vuonna 1963. Topoteekista löytyy sarja valokuvia, joihin mittavat pelastustoimenpiteet on dokumentoitu. Sieltä löytyy myös merkkejä käsityöläisten laskutaidon tarkkuudesta: muurarin lasku osoittaa, että vuonna 1898 se sisälsi muuraus-, oppisopimus- ja apumiespäivät. Ja veloittiinpa myös harjan kulumisesta! Tutustu kiinnostaviin paikallishistorian aineistoihin, joita topoteekkarit Lukas Bock ja Daniel Weber ovat julkaisseet: ringelsdorf-absdorf.topothek.at

Kuva: Pelastustöitä Zayan patomurtumisen aikana vuonna 1963 © Ringelsdorf-Niederabsdorf