Karpfin tavaratalo, Hautzendorf 10 Kreuttalissa: tyypillinen sekatavarakauppa ajalta ennen niiden korvaamista paikallisilla toimitusketjuilla. © Stadler-perhe

A / NÖ | Kreuttal online

Pystytkö erottamaan kuvan tekstistä „e“: n ja „n“: n? Luultavasti et. Nimittäin kun sinun pitäisi lukea se kuvan vasemmalla puolella olevasta taulusta. (Arvoituksen ratkaisu: Ylärivin sana on „Verlangen“, saksaksi: „Kysy …“). Vertailun vuoksi lause alhaalla voidaan selkeästi tulkita, vaikka se on kirjoitettu pienemmillä kirjaimilla. Kun kuva otettiin, lapset oppivat vielä kaunokirjoitusta, ja se oli pakollinen kurssi. Pian sen jälkeen useimmat koulut antoivat heille vapauden valita kauno- ja tekstaustyylien välillä.

Suuri osa paikallisesta infrastruktuurista on keskittynyt tähän yhteen paikkaan: sekatavarakaupan mainostaulut mainostavat viikunakahvia (rehellisesti kutsuttu mauste), kenkätahnaa, pesuaineita ja saippuaa. Kauppa toimi myös tupakkakauppana ja postilaatikko asennettiin myös tänne. Vasemmalla kuvassa näkyy maito-osuuskunnan talo. Käytä hakutermiä „tavaratalo“ (Kaufhaus) löytääksesi lisää kuvia. Löydät jopa tämän „laitoksen“, Karpfin sekatavarakaupan, sisätilat.

Löydät kaiken tämän ja paljon muuta Koillis-Ala-Itävallassa sijaitsevan Kreuttalin Topoteekista. Erikoisuutena ovat maisemakuvat, kuten tämä lapsia esittävä, joita ovat kuvanneet ihmiset, jotka tuntevat alueen. Nämä paikalliset asiantuntijat, jotka puolestaan ​​hankkivat asukkaiden kuvia ja asiantuntemusta, ovat Monika Weixelbraun, Herbert Friedlmeier, Ingeborg Formann, Karin Czech ja Anna Mondl Kreuttalissa. He odottavat vierailuasi Kreuttalin historiaan!