Kad se poljoprivreda još odvijala bez strojeva: mlaćenje graha na farmi Minorita © Franz Sarer

A / NÖ | Asparn an der Zaya siirtyi verkkoon

Ala-Itävallan itäosan Weinviertelin Asparn an der Zayan uusi topoteekki käynnistyy harvinaisella kuvalla. Suurin osa vanhoista valokuvista on otettu juhlapäivinä, jolloin pukeutuneet ihmiset ovat valmistautuneet kohtaamaan kameran. Todellisuudessa jokapäiväisessä elämässä kamera oli harvoin mukana. Jokainen, joka omisti sellaisen, säästeli laitettaan erityisiä hetkiä varten. Siksi tämä kuva on muuttanut jokapäiväisen erityiseksi. Asiakirja, joka tallentaa arjen, kuten viljan puinnin. Monet ovat yllättyneitä siitä, että jyvät on irrotettava tähkistään ​​tällä tavalla niiden jatkokäsittelyä varten.

Onneksi Asparn an der Zayassa on säilynyt lukuisia kuvia jokapäiväisestä elämästä ja paikallisen topoteekkitiimin (Karl Baumgartner, Rosalia Brunnhuber, Johann Hackl, Karl Kummerecker, Maria Marschal, Franz Sarer, Hermann Wolf ja Gudrun Zawrel –Eberlein) työn ansiosta ne saadaan näkyviin. Kurkkaa tästä sisälle!