Pyhiinvaelluskirkko, jonka on suunnitellut arkkitehti Friedrich Schmidt

HR | Marija Bistrica Pyhiinvaelluskohde siirtyy verkkoon

Marija Bistrican Topoteekki avattiin tänä kesänä. Se käsittelee kansallisen Marian pyhäkön historiaa vuodesta 1715 alkaen. Pyhiinvaelluksen perinne on säilynyt siitä lähtien, kun löydettiin Neitsyt Marian ihmeellinen patsas vuonna 1648, ja siitä lähtien miljoonat ihmiset ovat käyneet tässä paikassa, mukaan lukien paavi Johannes Paavali II. Paikkaa hallitsee Pyhän Neitsyt Marian kirkko, jonka on suunnitellut Friedrich Schmidt ja joka on rakennettu vuosina 1879–1882. Schmidtin nimi on tuttu niille, jotka tuntevat Wienin Ringstrassen arkkitehtuuria: hän toimi päärakennusmestarin virassa St. Stephenissä Wienissä suunnitellen kaupunkiin useita kirkkoja (mukaan lukien Maria vom Siege, St. Othmar, Lazarist Church), akateemisen lukion ja ennen kaikkea uuden Wienin kaupungintalon.


Uudessa topoteekissa pyhiinvaellukseen liittyvien kuvadokumenttien keräämisen lisäksi ei pidä unohtaa paikallisen väestön menneisyyttä (kuva, joka miellyttää palokunnasta kiinnostuneita). Ensimmäiset kuvat näkyvät jo osoitteessa marijabistrica.topoteka.net