Ylpeät Itävallan Wiener Neustadtin topoteekissa 5000 tapahtumasta - kaupunginarkiston edessä: professori Franz Pinczolits, historioitsija, Gerhard Geissl, kaupunginarkiston Wiener Neustadtin johtaja, topoteekkarit Günter Wiesenhofer, Manfred Lechner, Professori Franz Kampichler, apulaiskaupunginjohtaja Rainer Spenger, Alexander Schatek, Topotheque, Hermann Mayrhofer, tuomarin johtaja Nikolaus Dopler © Carina Pürer, Amtsblatt Wiener Neustadt

A – NÖ | Wiener Neustadt ylitti 5000 objektin rajapyykin

Wiener Neustadtin kaupunginarkistossa juhlittiin ”päivänsankarikuvaa” yhdessä apulaiskaupunginjohtaja ja osastopäällikkö Rainer Spengerin, kaupunginvaltuuston johtajan Nikolaus Doplerin ja arkiston johtajan Gerhard Geisslin kanssa. 5000. kuva on haastava myös Wiener Neustadtin historian tuntijoille. Kuvassa näkyvä kirkko on kaikille tuttu ja onkin silmiä avaavaa huomata, miten ja mistä suunnasta tämä sitä esittävä kuva on otettu.

Kaupungin digitaalinen arkisto, Wiener Neustadtin Topoteekki, on ollut saatavilla verkossa tarkalleen neljä vuotta ja tarjoaa väestölle jännittäviä näkemyksiä historiallisista valokuvista, postikorteista, videoista tai kirjallisista asiakirjoista.

„Wiener Neustadtin Topoteekki on SE väline historiallisen tiedon digitaaliseksi arkistoimiseksi ja sen yleisen saatavuuden mahdollistamiseksi“, sanoi toinen apulaiskaupunginjohtaja Rainer Spenger. „5000. kuvan aktivointi on virstanpylväs, joka kertoo ennen kaikkea kahdesta asiasta: ensinnäkin siitä, että Franz Pinczolitsin ympäristössä toimivat topoteekkarit tekevät erinomaista työtä ja kehittävät Topoteekkia erinomaisesti – toisaalta sitä, että topoteekin sisältö kiinnostaa yleisöä ja että kotitalouksissa on huima määrä kiinnostavaa historiallista aineistoa ja aarteita. Haluan kiittää teitä kaupunginvaltuutettuna ja odotan innostuneesti saada nähdä paljon lisää kuvia ja asiakirjoja Topoteekissa.”