European Citizen Science Associaton

Topoteekista Euroopan kansalaistiedejärjestö ECSA:n jäsen

Olemme kansalaistiedeinfrastruktuuri! Topoteekin mahdollistama yleisön työskentely historiallisen aineiston parissa sitä kooten ja sen metatietoja parantaen on kansalaistiedetyön kovinta ydintä. Siksi olemme iloisia siitä, että topoteekista on tullut Euroopan kansalaistiedejärjestö ECSA:n jäsen. Topoteekki on jo ennestään Itävallan kansalaistiedeportaali Österreich forschtin jäsen.

ECSA on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka perustettiin vuonna 2013 edistämään kansalaistiedettä Euroopassa. ECSA:lla on tällä hetkellä yli 200 jäsentä yli 28 maassa. Se on kehittynyt alun perin epävirallisesta tutkijoiden, kansalaisten tiedemaailmassa työskentelevien avainhenkilöiden ja instituutioiden yhteenliittymästä laajaksi kansalaistiedeverkostoksi Euroopassa.

Jäsenyyden myötä topoteekki on nyt mukana ryhmässä, joka mahdollistaa uusien kontaktien luomisen metodologisella tasolla. Odotamme innolla uutta yhteistyötä ja uskomme sen lisäävän kykyämme tukea projektejamme muiden samanhenkisten projektien kanssa.