Göpfritz kesällä: sinulla on aurinkosuojaus mukanasi, koska jalo vaaleus on muodissa. © Karl Dienstl

Göpfritz an der Wildin topoteekki avattiin

Kunnan ja sen paikallisten alueiden välinen viestintä on Göpfritz an der Wildin Topoteekin tunnuslause. Göpfritzin Topoteekin koordinaattorina Franz Rabl on tuonut yhteen paikalliset arkeologit, arkkitehdit, paikalliset museot, yksityiset historioitsijat ja keräilijät sekä huipputeknikot.

Topoteekissa oleva digitaalinen kokoelma, joka on vain jäävuoren näkyvä osa kotien kulttuuriperinnöstä, muodostaa kokonaisuuden, jonka aiheena on „sukupolvien välinen sukupolvi“. Sen tavoitteena on dokumentoida ja välittää kulttuuriperintöä ja luonnollisen ympäristön esitystä.
Mikäli aika sallii, suunnitellaan Topotekki-iltoja, Café Digitalia ja tarinankerrontatapaamisia väestön kanssa. Topoteekki toimii keskeisenä viestinnän välineenä historiallisen tiedon vilkkaalle suunnittelulle yhdessä viihteen kanssa. Infotainment-muodossa paikallinen tieto voidaan välittää helposti.

Franz Rabl puhuu stimuloivasta sosiaalisesta keskustelusta, jonka avulla seuraaville sukupolville voidaan luoda ”kulttuuri-luonto-identiteetti”.
Ensimmäisiä välähdyksiä ajalta ennen vuotta 1945 ovat Almosenissa sijaitseva Gasthaus zum Grünen Baum, varhainen postikortti Breitenfeldistä, karjaeläin Georgenbergissa, ensimmäinen kuluttajaliike Göpfritz an der Wildissa ja katsaus lukion lukiohuoneeseen Kirchbergissa. Jäljellä on valokuva Merkenbrechtsissä sijaitsevasta Greissleristä, Scheitldorfin seposta ja Schönfeldin paloharjoituksesta. Laajan yhteisen muistin mosaiikki voi kasvaa hyvin näissä topoteekin laajentumisen myötä.